0 tuotetta €0.00

ZAC, Chartier Dalix Architectes

Tämä ei ole URBANGREEN projekti mutta mielestämme se on hyvin inspiroiva ja hyvin tehty.

Sijainti: ZAC Seguin Rive de Seine Boulogne-Billancourt, Ranska
Urakoitsija: SAEM Val de Seine
Yhtiö: Bouygues Ouvrages Publics
Arkkitehti: Chartier Dalix Architectes

Pariisin läntisissä lähiöissä, ranskalainen Chartier Dalix Architectes on valmistanut ala-asteen katolle ison viherkaton. Käsittäen ’kohonneen maiseman’, projekti pyrkii esittelemään elementtejä luonnollisesta ympäristöstä kaupunkiympäristöön.

Järjestelmä sisältää kaksi rakennetta: koulun, jossa on kahdeksantoista luokkahuonetta, sekä urheilutilat, jotka ovat avoinna paikallisille asukkaille. Julkinen kuntokeskus nousee 12 metrin korkeuteen, kun taas opinnollisettilat sijaitsevat pääasiallisesti pohjakerroksessa ja ensimmäisessä kerroksessa, ennen kuin nousevat asteittain kolmanteen kerrokseen.

Mineraaliseinä yhdistää nämä kaksi rakennusta, muodostaen rajan tontille. Tämä elävä seinä on valmistettu valmisbetonilohkoista, joiden raot antavat uuden ympäristön sekä kasveille että eläimille. Näiden suurien lohkojen porrastaminen lisää erityyppisiä elinympäristöjä alueen eri lajeille.

Lähde: http://urbangreen.se/inspiration/