0 tuotetta €0.00

Eroosiomatot

GREENFIX eroosiomatot suojaavat  ja ehkäisevät eroosion syntymistä. GREENFIXin tuotteet on helppo asentaa ja kustannustehokasta käyttää. Siihen kuuluvat myös valmiit siemeneroosiomatot, joilla voidaan taata nopea kasvu.

GREENFIX matot auttavat luonnollisella tavalla suojaamaan ja nopeuttamaan ruohonsiementen kasvua sekä kasvuston kehitystä, mikä suojaa pintoja eroosiolta. Matot on tehty orgaanisista materiaaleista: kookoskuidusta, oljesta, heinästä, kierrätyspuuvillasta jne. Niitä pitää koossa hajoava verkko. Mattoja on helppo käsitellä ja asentaminen on vaivatonta. Eroosiomatoilla saadaan nopeasti eroosiosuojattuja pintoja.

Orgaaniset eroosiomatot sopivat luiskille ja valleihin. Ne valmistetaan erilaisin kuituyhdistelmin, riippuen kestokyvyn ja vetolujuuden tarpeesta. Perus eroosiomattoja käytettäessä täytyy pinnat ruiskusiementää ja lannoittaa. Saatavilla myös rikkaruohonestomatto vaihtoehto, joka on vahvistettu tärkkelyskalvolla sekä valmiita siemeneroosiomattoja.

Vahvempia eroosiomattoja on myös saatavilla, jotka on vahvistettu mm. polypropyleenillä tai metalliverkolla. Eroosiomatot ovat korkealaatuisia. Ne suojaavat asennuskohteita parhaalla mahdollisella tavalla eroosiolta.

I KÄYTTÖKOHDE: GREENFIX Eroosiomatto 7 on asennettu uudelle vedenohjauskanavalle, johon on ruiskutettu siemenet sekä lannoitteet.

II KÄYTTÖKOHDE: Luiskasuoja GREENFIX 10/11 pensaseroosiomatto on asennettu luiska-alueelle. Normaalissa olosuhteissa pensaat kasvavat huonosti kuivissa olosuhteissa luiska-alueilla. Alla oleva tärkkelyskalvotus nopeuttaa kasvua 2-3 kertaisesti ja pitää rikkaruohot poissa ensimmäiset kasvuvuodet.

III KÄYTTÖKOHDE: GREENFIX Covamat plus siemeneroosiomatolla on rakennettu hulevesien viivästysallas. Kasvusto kehittyy nopeasti, koska matossa on valmiiksi siemenet ja lannoitteet. Covamat fresh matto vaihtoehdossa on myös maa-aines, kasvaa välittömästi.

IV KÄYTTÖKOHDE: Kookosrullilla voidaan muotoilla uusi vesiallas tai vedenjohdatuskanava.

V KÄYTTÖKOHDE: GREENFIX Ero 400 matolla voidaan tukea rinnettä pinnasta tai maa-aineskerroksen sisältä. Asennetaan eroosiomatto maakerrosten sisälle, jolloin juuristo kasvaa maton läpi ja näin tuetaan rinnerakennetta. Saatavilla myös versio missä siemenet maa-aineskerroksessa maton sisällä. Kuten Covamat plus. Vahvaan eroosionsuojaukseen!

LISÄTUOTTEITA
Kudotut kookosverkot
Metalliverkolla vahvistettu matto ym.

Tuotteemme

Kukkaniitty tai heinäkatto voidaan tehdä siemeneroosiomatolla ja ZinCo Floradrain 40 vedenpitokennoilla. Siemeneroosiomaton Covamat F3 palamaton hyöty on siinä, ettei siemenet ja lannoitteet valu sadeveden tai tuulien mukana pois, vaan pysyvät paikoillaan ja kasvuunlähtö on varmaa. Olemme toteuttaneet useita kattoja menetelmällä. Siemeneroosiomaton vakiokoko on 2,4 x 25 m eli 60 m².

Greenfix kookosverkot tarjoavat vahvan ja kestävän suojauksen, lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä, eroosion torjunnassa rinteissä ja pengerryksissä. Verkon odotettavissa oleva maatumisaika on 3–5 vuotta. Valmistettu 100% korkealaatuisista kookoskuiduista. Verkkoa on saatavana kolmessa painolaadussa.

GREENFIX on laajentanut tuotevalikoimaansa sisältämään peiteratkaisun verkkokoreille - uusi innovaatio jolla voidaan luoda vihreitä seiniä!

Greenfix River Mat RM100 on biohajoava sedimenttitaskumatto. Kiinnitetty vesiväylän pohjaan ja asetettu alajuoksuun häirittyyn alueeseen nähden, River Mat RM100 pysyy litteänä ja ansoittaa sedimenttejä, jotka kulkeutuvat virran mukana. 

Greenfix 7 eroosiomattoa käytetään estämään eroosiota esim. luiska-alueilla, penkereillä tai uusilla veden johdatuskanavilla.

Mulch spatit ovat tarkoitettu yksilölliseen kasvinsuojeluun. Mulch spatit ovat saatavilla valmiiksi leikatussa versiossa, jossa on reikä keskellä.

GREENFIX 11 pensaseroosiomatto koostuu kookoskuiduista ja kahdesta Biokalvosta/tärkkelysfoliokerroksesta, jotka on ommeltu yhteen.

Greenfix Ero 400 pengerrysmattoa käytetään kohteissa missä tarvitaan vahvempaa eroosionsuojausta. 

GREENFIX Covamat matot ovat valmiita siemeneneroosiomattoja.

Kookosrulla sisältää irtonaista kookoskuitumassaa, joka on sidottu geoverkolla (GEO 50).

Kun on tarve huomioida palosuojausta eroosionsuojauskohteissa esim. liikerakennusten, huolto-asemien, junaradan läheisyydessä. Voidaan käyttää luonnonkuituja mutta valitaan palosuojattuja tuotteita.

Rockmatto yhdistää eroosiomattojen hyödyn lisäksi teräsvahvistuksen ja pitkäaikaisen suojan heikoille rinteille tai seinämille. Rockmatto tarjoaa suojakerroksen alueille, joissa jänikset, ketut ym. kaivavat jyrkkiin rinteisiin koloja, ja luovat epävakauksia rinteeseen koloista johtuen.

SECALFLOR-paneelin biomassa toimii erinomaisena alustana terveen kasvillisuuden kehittymiselle viherkatolla.

Greenfix juuripaakkumatto kehitettiin mahdollistamaan ympärivuotisen tarjonnan konttien kasvikantojen puista ja pensaista. Juuripaakkumatto koostuu kahdesta kerroksesta luonnonkuituja välissään silmukoitu biokalvo. Se on ilmaa ja vettä läpäisevä ja pitää ainutlaatuisella kuitu / kalvo rakenteella riittävästi kosteutta juuripaakussa, jolloin vältytään kuivumiselta.

Erilaisia kiinnitystuotteita on saatavilla mattojen kiinnitykseen, jotta vältytään mattojen kohoamiselta, ja siten poistolta alueelta jota tulisi suojata tai peittää kasvillisuudella. Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi tarvitaan huomiota kiinnikkeen valinnassa.

Greenfixin kiinnikkeistä saatavilla on 200mm ja 300mm teräskiinnikkeet, 300mm puutapit ja 150mm biokiinnikkeet.