0 tuotetta €0.00

Kaakaohake

Kaakaohake eli kaakaokuorikate sopii kaikkialle puutarhaan ja antaa kauniin taustan kasveille. Sitä voidaan käyttää esim. kukkapenkkien, pensaiden, perennojen alla. Se toimii lannoitteena sekä katteena estämään jonkinverran myös rikkaruohoja. Jos rikkaruohoja halutaan estää tehokkaammin, tulee käyttää rikkaruohonestomattoa alla, esim. Plantex 68 g. Kaakaohaketta voidaan käyttää myös ulkoruukuissa. Sitä voidaan sekoittaa myös maaperään, jossa se säilyttää paremmin maakosteuden.

Kaakaohaketta levitetään ainoastaan 2-3 cm alustalleen ja se kastellaan, jolloin kaakaokuoret tarttuvat toisiinsa ja muodostavat yhtenäisen pinnan. Kaakohakkeen pintaan nousee harmaa härme kaakaopavunrasvasta, joka poistuu kuitenkin melko pian, viimeistään sateiden jälkeen. Asennuksessa tulee huomioida ohut asennuskerros, jos kaakaohaketta laittaa vahvemman kerroksen, se maatuu nopeammin. Ohuena kerroksena ilma kiertää ja kaakaohake säilyy paremmin.

Tuote soveltuu erinomaisesti myös luiska-alueille, koska se ei lähde valumaan.

Kaakaohake on hyväksytty orgaaniseksi maanparannusaineeksi EU Plantekoratet (DK) egologiseen viljelyyn. Kaakaokuori sisältää useita kivennäis- ja hivenaineita ja toimii pitkäaikaislannoitteena. Kasvit kasvavat sekä talvehtivat kaakaohakkeen avulla paremmin.

Tuotteemme

Kaakaohake sopii kaikkialle puutarhaan ja antaa kauniin taustan kasveille. Sitä voidaan käyttää esim. kukkapenkeissä, pensaiden ja perennojen alla. Se toimii sekä lannoitteena että katteena estämään rikkaruohoja. Jos rikkaruohoja halutaan estää tehokkaammin, tulee käyttää rikkaruohonestomattoa alla, esim. Plantex 68 g. Kaakaohaketta voidaan käyttää myös ulkoruukuissa. 

Tiilimursketta voi käyttää myös istutusalueiden katteena. Myydään 1 m³ säkeissä.