0 tuotetta €0.00

Rikkaruohonestomatot ja maakatekankaat

Istutusalueiden peittäminen rikkaruohonestomatoilla ja maakatekankailla on yleistynyt viherrakentamisessa. Niitä käytettäessä viheralue on lähes huoltovapaa ja rikkaruohoton. Mattoja on saatavilla eri tarkoituksiin. Ne ovat pitkäikäisiä ja hengittäviä, ja läpäisevät hyvin vettä. Kasveilla on parempi lisäkasvu ja vähemmän kasvisairauksia. Myös kastelun tarve pienenee. Optimaalinen vaihtoehto huoltokustannusten säästöön!

Peitettyjen istutusalueiden edut:
• parempi lisäkasvu
• vahvemmat kasvit
• vähemmän kasvitauteja
• vedensäästö
• minimaalinen huolto
• huomattavasti pienemmän huoltokustannukset

Kesto: Valikoimassa on sekä UV-säteilyä kestäviä että ei UV-säteilyä kestäviä rikkaruohonestomattoja. Se tarkoittaa, että auringonvalo hajottaa materiaaleja eri nopeuksin. Usein UV-säteilyä kestävät matot on värjätty ruskeiksi tai mustiksi. Jos matto on UV-suojattu, kestää se yleensä 2-6 vuotta. Ei UV-suojatut matot täytyy peittää välittömästi asennuksen jälkeen. Peitettynä ne kestävät monta vuotta, jopa 15 vuotta.

Materiaali: Suurin osa rikkaruohonestomatoista, joita löytyy markkinoilta, ovat joko kudottuja tai ei-kudottuja. Ei-kudottujen mattojen etu on se ettei kuidut irtoa reunoistaan kun sitä leikataan, tällöin se maisemoituu ympäristöönsä paremmin. Ei-kudotun kankaan tulisi olla termisesti käsitelty, jotta se antaa lisäsuojan rikkaruohojen läpikasvua vastaan. Valikoimistamme löytyy erityyppisiä rikkaruohonestomattoja, mm. termisesti kuumapuristettu, elintarvikemuovista valmistettu ja patentoitu rikkaruohonestomatto Plantex 68g/90g/125g per m² sekä Weedkiller 120 g per m². Lisäksi meiltä löytyy kookoseroosiomatto Greenfix 10, jossa tärkkelyskalvotus alla, joka pitää rikkaruohot poissa muutaman ensimmäisen kasvuvuoden. Valikoimastamme löytyy myös Eg Weed UB biomatto 157 g/m², joka on valmistettu maitohapon polymeereistä, 100% orgaaninen maakatekangas!

Tuotteemme

Biocovers EG Weed Bio UB on 100% maatuva ja kompostoituva biologinen maakatekangas, jonka kasvit käyttävät hyödykseen elinkaaren päässä! EG Weed Bio UB on valmistettu biokuiduista ja luonnonkuiduista (=biomassa).
 

Luonnonmukainen Biocovers Bio Extreme 250 g/m² matto vahvojen rikkaruohojen estoon sekä hankalien vieraslajien torjumiseen kuten Kurtturuusu ym

Plantex on 68g/m² huokoinen kuitukangas, joka läpäisee erinomaisesti vettä, ilmaa ja ravinteita. Peitettynä ohuella kerroksella (3-5 cm) peitemateriaalia, esim. haketta tai koristekiveä, se pienentää huoltokustannuksia, eikä rikkaruohoja tarvitse kitkeä. Se on ratkaisu kaikilla alueilla, missä on rikkaruoho-ongelmia. Erinomainen aluskangas kun käytetään kaakaohaketta katteena.

Plantex Pro 90 rikkaruohonestomatto on ei-kudottu, terminen kangas, jota ei ole UV-suojattu. Kuitukankaan rakenne tasoittaa ja parantaa veden, ilman ja ravinteiden kulkeutumista kankaan läpi.

Istutusalueiden peittäminen maakatekankailla on yleistynyt viherrakentamisessa. Niitä käytettäessä viheralue on lähes huoltovapaa ja rikkaruohoton. Mattoja on saatavilla eri tarkoituksiin. Ne ovat pitkäikäisiä ja hengittäviä, ja läpäisevät hyvin vettä. Kasveilla on parempi lisäkasvu ja vähemmän kasvisairauksia. Myös kastelun tarve pienenee.

PLANTEX GOLD 125g/m2 on PLANTEX tuoteperheen vahvin vaihtoehto. Se on rikkaruohonestomatto ammattilaisille! Tätä kangasta suositellaan myös murskeen tai koristekivien alle.

Rikkaruohonestomatto aggressiivisten kasvien ja vieraslajien torjuntaan.

DuPont Plantex® Root Protector on vettäläpäisevä juurieste. 

DuPont™ Root Barrier Pro juurenestomatto antaa tehokkaan suojan vahvojakin rikkaruohoja vastaan, kaikkiin infrarakenteisiin mm. putkitukset, kiveykset, katetut alueet, tiet, vesi- ja viemäröintikanavat, kaapeloinnit. Kun puun juuripaakku suojataan juurenestomatolla, juuret eivät pääse vaurioittamaan uusia kivetyksiä tai asfalttia.

Greenfix 10 on pensaseroosiomatto, joka on valmistettu kookoskuidusta. Kookosmatto suojaa ja ehkäisee eroosion syntymistä sekä pitää rikkaruohot poissa ensimmäisten kasvuvuosien ajan. Alla oleva tärkkelyskalvotus muodostaa kasvihuoneen tyyppiset olosuhteet ja nopeuttaa kasvua 2-3 kertaisesti.

Nordic Green Roof™ VH1200 on vahva alusvedenpitomatto (1200 g/m²). Se on 12 mm paksu. Sen vedenpito on 9 kg/m². Matto ei kutistu. Rullakoko on 1,1 x 20 m.