0 Artiklar €0.00

Kakaoflis

Kakaoflis passar överallt i trädgården och ger växterna en vacker bakgrund. Det kan användas t.ex. i blomrabatter, under buskar och perenner. Fliset fungerar som gödsel och som täckmaterial som bidrar till att förhindra ogrästillväxt. Om man vill ha ett effektivare skydd mot ogräs, behöver man en ogräsmatta under fliset, t.ex. Plantex 68 g. Kakaoflis kan också användas i krukor utomhus. Det kan också blandas i jorden för att bevara fuktigheten i marken.

Kakaofliset breds ut i ett 2–3 cm lager på underlaget och vattnas, varvid kakaoskalen fäster vid varandra och bildar en enhetlig yta. Fettet i kakaobönan bildar i början en grå beläggning på kakofliset, men den försvinner ganska snabbt, senast efter det första regnet. Kakaoflis ska anläggas i ett tunt lager. Om lagret är tjockt, förmultnar fliset snabbare. I ett tunt lager kakaoflis cirkulerar luften och fliset håller längre.

Produkten passar också utmärkt i sluttande områden, eftersom fliset inte rinner iväg.

Kakaoflis har godkänts som organiskt jordförbättringsmaterial för ekologisk odling av EU Plantekoratet (DK). Kakaoskalet innehåller många mineral- och spårämnen och fungerar som långverkande gödselmedel. Växterna växer och övervintrar bättre med hjälp av kakaoflis.

Våra produkter

Kakaoflis passar överallt i trädgården och ger växterna en vacker bakgrund. Det kan användas t.ex. i blomrabatter, under buskar och perenner. Fliset fungerar både som gödsel och som täckmaterial som förhindrar ogrästillväxt. Om man vill ha ett effektivare skydd mot ogräs, behöver man en ogräsmatta under fliset, t.ex. Plantex 68 g. Kakaoflis kan också användas i krukor utomhus.

Tegelkross kan också användas som täckmaterial för planteringar. Säljs i 1 m³ säckar.